Само за мажи

(ФОТО-ВЕСТ) За ручек трошат по 150 денари, има и правило за користење на тоалетот во македонското Собрание

Собранието на Република Македонија е претставнички орган на граѓаните и носител на законодавната власт.

Пратениците денеска напладне треба да продолжи расправата за Предлогот за пристапување кон уставни измени. Владејачкото мнозинство и опозицијата се уште се на истите позиции – пратениците од власта сметаат дека предлогот треба да биде прифатен за да се отворат вратите на НАТО и за ЕУ за Македонија, додека, пак, за опозициската ВМРО-ДПМНЕ предлогот, како и Договорот од Преспа од кој произлегуваат уставните измени се неприфатливи.

Доколку денеска заврши расправата за Предлогот, што до Собранието го достави Владата, ќе треба да се пристапи кон гласање. Нема информација дали по завршување на расправата веднаш ќе се оди на гласање или, пак, тоа дополнително ќе биде закажано.

За усвојување на предлогот е потребно двотретинско мнозинство. Пријавени за збор на оваа 61. седница останаа повеќе од десетина пратеници од владејачкото мнозинство, бидејќи пратениците од опозициската ВМРО-ДПМНЕ во средата се откажаа од натамошна дискусија повикувајќи веднаш да се пристапи кон гласање.

На паузите пратениците заминуваат во собраниското бифе за ручек трошат по 150 денари, еве што јадат:

Воедно постојат одрдени правила, кодекси кои треба да се почитуваат:

Правило за користење на тоалетот во Собрание:

Loading...
Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close