Вести

Од утре ќе се плаќа 100 денари на патарината кај Гевгелија

Нема да има веќе бесплатно поминување на патарината кај Смоквица – Гевгелиско која е целосно изградена, обележана со потребната сигнализација, но и со инсталирана опрема за наплата во готово и со картички, објави 24ТВ.

Според последните информации кои телевизијата ги добила од ЈП „Државни патишта“ , од утре се очекува да отпочне со работа патарината „Смоквица“ каде ќе се наплаќа по 100 денари за патничко возило.

На патарината кај Смоквица ќе има 10 наплатни рампи, пет кон Гевгелија и соседна Грција и исто толку кон Скопје.

Како што соопштија вечерва од АМСМ, патарината ќе започне со работа од 7 часот изутрина.

Според ценовникот на Јавното претпријатие за државни патишта – ЈПДП, цената за возила од Б категорија со две осовини ќе изнесува 100 денари додека при готовинско плаќање во евра таа ќе изнесува 2 евра.

Loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close