Вести

Германците во паника, 20.000 американски војници и голем број тенкови се истоварија во Хамбург – никој не знае што се случува?

Германците очигледно се загрижени за бројот на американските војници

Според некои проценки, 80.000 американски војници се истовариле во Германија

Тие слетале на аеродромот Ердинг

loading...

Од она што може да се прочита во коментарите на социјалните мрежи, Германците најблиску речено се збунети. Некои од нив ги фати паника и сите се прашуваат зошто десетици илјади американски војници со оклопна механизација доаѓаат во нивната земја, пишува српскиот Курир.

Како можен одговор единствено нешто што се наметнува е дека се работи за подготовки за вежбата DEFENDER – Europe 20″.

Некои медиуми наведуваат дека станува збор за никаква тајна операција. Во прашање се вежби со американските воени сојузници под името најавена на 7 октомври 2019 година.

Но Германците очигледно се загрижени за бројот на американските војници бидејќи според планот треба да учествуваат 20.000 припадници.

Loading...

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close